Piet

Wat kan ik beleven bij Sinterland?

Beleef de magie van sinterklaas en ontdek zijn geheimen!

Piet

Een route vol beleving!

Sinterland is dé ultieme beleving voor jong en oud. Laat je op de route betoveren door de vele belevenissen.  Ontdek prachtige decors, maak plezier met de Pieten, dans mee met de shows en geniet van de complete onderdompeling in Sinterklaas sferen. Kinderen en ouders zullen zich verwonderen over de eindeloze reeks cadeautjes, de geheime passages in het kasteel en de spannende avonturen die hen te wachten staan in Het Grote Pietenbos buiten.

Download de plattegrond

Programma

Belevenissen

De Post & Pakjes kamer

Postpiet heeft het altijd druk, zeker deze tijd van het jaar, maar maakt natuurlijk tijd voor de bezoekers. Neem dus je verlanglijstje, mooiste tekening of liefste brief mee, hier zijn ze meteen op het juiste adres.

De Sinterkrant

Met de Sinterkrant in de hand, leer je alles over Sinterland! Het krantje staat vol spelletjes, opdrachten, weetjes en vragen, die je nodig hebt om het geheime wachtwoord te achterhalen. De krant mag daarna natuurlijk mee naar huis!

De Slaapkamer van Sinterklaas

Hoor wie snurkt daar, kinderen, hoor wie snurkt daar kinderen, is het een vermoeide Pieterbaas? Sluip door de slaapkamer van Sinterklaas naar de nostalgische keuken van Opa en Oma Piet. Zij kennen de Sint al hun hele leven, en kunnen er honderduit over vertellen.

Het dak op!

Kom van dat dak af…! Of niet, natuurlijk. Klim heel voorzichtig over de wiebelende, wankele dakpannen naar de rokende schoorsteen. En laat je papa of mama een foto maken, als ze durven…

Het gezellige Sinterlandplein

Met een warme chocomelk in de hand nog even nagenieten van het avontuur? Op het plein is het altijd gezellig, met hapjes, drankjes en muziek. Dans je warm en geniet van al dat lekkers!

Vele fotomomentjes!

Geef jij je speentje aan een Pietenbaby? Val niet overboord van de stoomboot en til net zoveel cadeautjes als de sterkste Piet. Maak een mooie foto en vergeet deze fantastische dag nooitniet!

De Pietenkapsalon

Door weer en wind gaan ze om je cadeautjes te brengen, en toch zit Sinterklaas zijn baard altijd perfect. Met een beetje hulp van het publiek laat Kapperspiet zien hoe hij zorgt dat de Sint er altijd piekfijn uitziet.

De Magische Speurtocht

Om toegang te krijgen tot het grote kasteel, heb je een geheim wachtwoord nodig. Voltooi de speurtocht over het magische landgoed en pas dan zul je weten hoe je de grote kasteeldeuren kunt binnengaan.

De automatische pepernotenmachine

Hij rookt en rammelt, hij sputtert en schudt… Als dat maar goed komt, oh gut oh gut! Van ouderwetse pepernoten van Oma Piet tot vers gebakken kruidnoten, wie lust ze niet!

De stal van Sinterklaas

Ozosnel woont op stal met twee muizen, die heel erg houden van Sinterkaas, ehh, Klaas. Zing samen met de dieren liedjes en kom zo meer te weten over het liefste, sterkste en lenigste paard van de wereld!

De Chocoladefontein & Chocopiet

Wie zoet is, wordt lekkers; want is dat nu Chocopiet die je daar ín de chocoladefontein ziet? Help mee het ontbrekende ingrediënt te vinden, zodat de chocoladefabriek weer gaat werken!

Het Grote Pietenbos

Hou je adem in, je ogen open, je oren gespitst en je neus… dicht? In Het Grote Pietenbos zitten wel 100 Pietjes verstopt, kun jij ze allemaal zien, horen, ruiken en vinden?