Piet

Informatie uit het grote boek

Piet

FAQ

De meest gestelde vragen vind je hier. Zit het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail je vraag over Sinterland naar mailpiet@sinterland.nl of bel 030 22 70 633. Onze pieten zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17:00 uur.

Heb jij een vraag over je ticket? Stuur dan je mail naar info@yourticketprovider.nl.

Tickets

De entreeprijs is € 18,50 inclusief btw en € 1,- ticketkosten.

Let op! Vanaf donderdag 16 november wijzigt de ticketprijs naar € 19,95 per persoon (inclusief btw en € 1,- ticketkosten). 

Tickethouders mogen kinderen tot 1 jaar gratis meenemen.

Vragen over de tickets kunnen gesteld worden aan onze ticket partner. Je neemt contact met ze op via info@yourticketprovider.nl. Zij kunnen je helpen met al je vragen over betalingen, tickets versturen en meer.

Op het door jou geboekte moment. De exacte datum + tijdslot vind je terug op je ticket.

Nee, het is niet nodig om de tickets uit te printen. Deze kunnen we scannen vanaf je mobiele telefoon.

Nee, het is alleen mogelijk je tickets te ruilen binnen dezelfde dag. Je kunt dus alleen naar omruilen een ander tijdslot (indien beschikbaar). 

Ja dat kan, maar alleen op dezelfde dag en indien beschikbaar.

Voor groepen vanaf 30 personen is er op aanvraag een groepstarief beschikbaar. Neem hierover contact op via 030 22 70 633 van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. 

Verras je kinderen met een bezoek aan Sinterland en geef ze de uitnodiging cadeau in hun schoen!

Het schoencadeau

Ontvang een rode envelop met een brief van Sinterklaas en een prachtige ansichtkaart als uitnodiging voor een magisch bezoek aan Sinterland. Scan de QR code en bekijk samen met je kinderen de videoboodschap van Sinterklaas die de kinderen uitnodigt voor een bezoek vol belevenissen in het Kasteel van Sinterklaas met Het Grote Pietenbos.

Je bestelt 1 schoencadeau per gezin. Het schoencadeau wordt rond 18 november aan het door jou opgegeven adres verstuurd in een blanco envelop, zodat het voor de kinderen een verrassing blijft.

Het schoencadeau kun je bestellen tijdens het bestellen van je entreetickets.

Het schoencadeau wordt 20 of 21 november op de post gedaan aan het door jou opgegeven adres in een blanco envelop, zodat het voor de kinderen een verrassing blijft.

Er zijn helaas wat problemen geweest rondom het schoencadeaus waaardoor er een aantal te laat of in enkele gevallen niet verstuurd zijn.  Wij vinden dit uiteraard enorm vervelend. Heeft u uw schoencadeau niet ontvangen of te laat voor uw bezoek? We vragen u dan een e-mail te sturen naar mailpiet@sinterland.nl met de reden waarom u mailt, het e-mailadres waarmee u de kaarten heeft besteld en uw IBAN-nummer. Dan ontvangt u het bedrag retour (indien niet ontvangen of te laat ontvangen). Houd u er alstublieft rekening mee dat dit even kan duren.

Dank voor uw begrip!

Tijdsloten en route

Vrijdag 24 november: 09:30 - 19:30 uur

Zondag 26 november: 09:30 - 19:30 uur

Woensdag 29 november: 09:30 - 18:30 uur

Vrijdag 1 december: 09:30 - 21.00 uur

Zaterdag 2 december: 09:30 - 21.00 uur

Zondag 3 december: 09:30 - 18:30 uur

Je boekt een tijdslot voor entree tot Sinterland. Zo'n tijdslot is 10 minuten en binnen jouw tijdslot start je dus met de route door Sinterland. De route duurt ongeveer 2 uur en leidt je door het kasteel, het Pietenbos en natuurlijk naar Sinterklaas. 

De route loop je in ongeveer 2 uur tijd. 
Een deel van de route is binnen in het kasteel en een groot deel van de route is buiten in het Pietenbos. Houd rekening met de juiste kleding en schoenen die passen bij het weer van die dag. 

Je wordt opgevangen door onze Lakeipiet. Vervolgens word je dan in kleine groepjes steeds begeleid, van de ene naar de andere ruimte. Vanzelfsprekend blijf je als gezin/gezelschap bij elkaar.

Samen vinden we altijd wel een oplossing. Bij extreme drukte kan het zijn dat je even moet wachten.

Gemiddeld zo’n 2 à 2,5 uur. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe lang je nog bij de horecavoorzieningen wil blijven.

Parkeren en bereikbaarheid

Vlak voor aankomst bij het kasteel krijg je te zien waar je kunt parkeren. Indien de parkeerplaats niet direct bij het kasteel is kun je gebruik maken van de Sinterland pendeldienst. Dit kan wat extra tijd kosten, neem dit mee in je reisplanning. Uiteraard houden wij bij de entree ook rekening met enige uitloop binnen jouw tijdslot.

Een parkeerticket kost € 7,50 en is geldig voor 1 auto.

Dit is helaas niet mogelijk.

Ja, dat is mogelijk, maak hiervoor gebruik van de houten rekken tegenover de entree van het kasteel.

Dit is helaas niet mogelijk.

Ja, Sinterland is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Baarn kan gebruik worden gemaakt van buurtbus 573 naar Kasteel Groeneveld. Deze rijdt elk uur. Elk half uur rijdt de buurtbus vanaf het kasteel terug naar het station. Check actuele reistijden vooraf op 9292ov.nl.

Facilitaire zaken

Jazeker, dat kan bij het Grand Café en het Sinterlandplein. 

Ja, er zijn voldoende toiletten aanwezig. Zowel in het kasteel als buiten.

Ja, dat is mogelijk.

Ja, er zijn twee gediplomeerde EHBO’ers aanwezig tijdens openingstijden.

Ja, er is beveiliging aanwezig tijdens de openingstijden.

Er is 24/7 videobewaking bij het kasteel.

Ja, Sinterland is ook open als het regent. Het programma is deels binnen en deels buiten. Als er regen voorspeld is, neem dan een paraplu mee.

Helaas is Sinterland niet rolstoelvriendelijk. Het eeuwenoude kasteel bevat smalle (door)gangen en trappen.

Dit is het eerste jaar dat we Sinterland organiseren. Ons doel is natuurlijk, zeker op termijn, zo inclusief mogelijk bereikbaar te zijn. Maar een prachtig, eeuwenoud kasteel brengt nieuwetijdse uitdagingen met zich mee. We zijn achter de schermen druk bezig om daar creatieve oplossingen voor te vinden, maar kunnen helaas nog geen toezegging doen.

Nee, want het eeuwenoude kasteel heeft smalle doorgangen en trappetjes. Wij adviseren baby's in een draagdoek mee te nemen. 

Pin en contant, maar pinnen heeft de grote voorkeur.

Honden (en andere huisdieren) mogen helaas niet mee naar het kasteel en landgoed van Sinterklaas. Natuurlijk zijn hulphonden wel toegestaan. 

Nee, er zijn geen levende dieren op Sinterland. Ozosnel is erbij in een andere vorm. Een bewuste keuze om potentieel dierenleed te voorkomen.

Nee, dat is niet toegestaan om verwarring met Sinterland personeel te voorkomen. 

Uiteraard mogen kinderen wel hun Pietenpak of Sinterklaaspak aan!